ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада вимагає від влади начальників ДФС та управління юстиції Львівщини

|

Депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк сьогодні під час сесії звернувся до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, міністра фінансів України Наталії Яресько, в.о.голови Державної фіскальної служби України п.Мокляка, голови Львівської ОДА Олега Синютки з вимогою негайно призначити керівників ГУ ДФС у Львівській області та управління юстиції у Львівській області, передає кореспондент Львівського порталу. В.Гірняк нагадав, що Фіскальна служба Львівщини уже рік перебуває без керівника, а управління юстиції п’ять місяців.

Натомість керівництво здійснюється тимчасово виконуючими обов’язками, що суперечить усім існуючим положенням чинного законодавства, а також є безпрецедентним прикладом кадрової безвідповідальності, яка у свою чергу може призвести до катастрофічних наслідків в регіоні.

Депутат обурюється, що попри проведення відповідних конкурсів, ключові посади регіону впродовж довгих місяців залишаються вільними.

«Виглядає, що керівництво обох структур шукає шляхи скасування конкурсу. Таке враження, що за мовчазною згодою зацікавлених осіб відбувається «дерибан» відповідних галузей економіки через призначення на керівні посади «своїх» людей». Бо місяці йдуть, а ніхто не призначений. Керівники мають бути, а громадськість вже контролюватиме їхню діяльність», – наголосив Володимир Гірняк.

Він також наголосив, що громада Львівщини вважатиме неприпустимим та гостро реагуватиме на подальше затягування з призначенням керівників цих двох структур в області. Також він вимагає від міністра юстиції та прем’єра і повідомити причини зволікань із цими призначеннями і, відповідно, якомога швидшого кадрового рішення згідно проведених конкурсів.

Фото: Львівський портал