ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці Львова скаржаться на хамство працівників Управління комунальної власності ЛМР

|

Депутат Львівської міської ради від партії УДАР Юрій Мартинюк звернувся до міського голови Львова з вимогою ініціювати перевірку діяльності працівників Управління комунальної власності ЛМР через численні скарги підприємців Львова на дії працівників відомства. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

У зверненні, яке депутат зачитав сьогодні, 23 квітня під час сесії ЛМР, вказується, що підприємці Львова дедалі частіше скаржаться на діяльність працівників управління. За словами ударівця, скаржників обурює низький  рівень кваліфікації працівників вказаних підрозділів, зокрема їх некомпетентність,  нефаховість, зверхнє та зухвале ставлення до відвідувачів, яке спричинене впевненістю у їх вседозволеності та безкарності.

«Вже стало звичною практикою, коли одні і ті ж питання стають наріжним каменем для фінансових та часових затрат для більшості представників малого бізнесу у Львові.

Зокрема, при здійсненні оплати за договорами на право тимчасового користування окремими елементами благоустрою комунальної власності на умовах оренди для розміщення об’єктів соціально-культурного, торгівельного та іншого призначення, СПД часто отримують інформацію про необхідність здійснити оплату щоразу інших сум.

Отримати ж підтвердження правильності нарахування вказаних надлишкових коштів від працівників управління фактично неможливо, оскільки кожен із чиновників дає виключно усні пояснення.

Більше того, аргументація кожного наступного працівника кардинально відрізняється від інформації, отриманої від його колеги. Усі спроби з’ясувати істину шляхом співставлення пояснень працівників, які сидять фактично за кілька метрів одне від одного, завершуються здебільшого нічим.  Все це за умови, що відповідні «спеціалісти» взагалі надають тобі якусь інформацію, оскільки дуже часто останні не орієнтуються навіть в профільному законодавстві, на підставі якого вони діють», – відзначив Юрій Мартинюк.

Також, ударівець наголосив, що за словами скаржників, застати ситуацію, коли усі працівники управління присутні на своїх робочих місцях майже неможливо: «якщо документи підприємця знаходяться на столі конкретного працівника, то за його відсутності отримати необхідну інформацію чи подати якісь додаткові матеріали для продовження роботи над ними, даний підприємець просто не має шансів. Складається враження, що спеціалісти управління просто розподілили між собою «клієнтів», з яких намагаються отримати зиск, вкотре і вкотре видумуючи чергові перепони для провадження законної підприємницької  діяльності», – йдеться у зверненні.
Зважаючи на викладені факти, депутат просить міського голову ініціювати проведення перевірки діяльності працівників Управління комунальної власності та поставити питання про професійну відповідність займаним посадам спеціалістів фінансово-розрахункового відділу та відділу регулювання орендних відносин вказаного управління.