ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати хочуть повернути «Львівобленерго» у державну власність

|

Депутати Львівської міської ради сьогодні під час сесії звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з пропозицією дослідити та висвітлити питання приватизації та можливого повернення в державну власність ПАТ «Львівобленерго», передає кореспондент Львівського порталу.

З цією пропозицією до А.Садового звернувся депутат Андрій Якимів, який і запропонував дати протокольне доручення секретаріату для вивчення приватизації монополіста «Львівобленерго», підготувати та винести на розгляд цього пленарного засідання ухвалу про створення тимчасової комісії в складі депутатів Львівської міської ради, представників Львівської виконавчої влади.

«До нас звернулося багато мешканців та підприємств міста з численними скаргами щодо діяльності монополіста ПАТ «Львівобленерго». Ці скарги стосуються безапеляційних відключень комунальних підприємств, водонасосних станцій, інших промислових потужностей від мережі електропостачання.

Вимкнення відбувається безкомпромісно, не зважаючи на важке становище підприємств, що надають комунальні послуги населенню і в тарифі яких закладена велика частка саме електроенергії, що постійно зростає в ціні», – йдеться у зверненні.

Депутат наголошує, що вартість послуг «Львівобленерго» монопольно завищена, модернізація мереж фактично відсутня, облік спожитої енергії часто виконується з порушеннями.

«Останнім монопольним «диктатом» стало відключення від електромережі «Львівводоканалу», в результаті чого частина мешканців Львова залишилася без води, хоча сплатила послуги як водопостачання, так і енергоносії. Така ситуація є не припустимою та потребує негайного втручання громади та виконавчої вдали Львова», – зазначив А.Якимів. Він також переконаний, що приватизація ПАТ «Львівобленерго» могла бути проведена з порушеннями законодавства і без конструкції, або зі звуженим колом потенційних покупців, з порушенням Конституції України, а також законів України «Про управління об’єктами державної власності» та «Про приватизацію державного майна».

Доведення незаконності приватизації «Львівобленерго», дозволить прозоро продати його на публічних торгах з можливим залученням іноземних інвесторів, адже попри важку економічну та політичну ситуацію в країні, цікавість до таких активів збереглася.

«Зважаючи на вищевикладене, просимо міського голову дати протокольне доручення секретаріату для вивчення приватизації монополіста «Львівобленерго», підготувати та винести на розгляд цього пленарного засідання ухвалу про створення тимчасової комісії в складі депутатів Львівської міської ради, представників Львівської виконавчої влади для дослідження та висвітлення питань приватизації та можливого повернення в державну власність «Львівобленерго», – наголосив депутат.