ОСТАННІ НОВИНИ

Google запускає сервіс, який допоможе завжди бути онлайн

|

Американська корпорація Google оголосила по запуск віртуального оператора, який буде автоматично підключати мобільний пристрій до будь-якої точки доступу, яка дозволяє знайти найбільш швидке з`єднання з інтернетом

Про це повідомляється на сайті корпорації, передає Еспресо.TV.

Проект, представлений Google, називається Project Fi. Партнерами компанії з розвитку проекту стали мобільні мережі Sprint Nextel і T-Mobile, які будуть передавати дані користувачів Project Fi. Крім того, Google має намір залучити до співпраці інших операторів зв`язку. 

Згідно з проектом, у разі виходу телефону із зони покриття Wi-Fi користувач зможе продовжити голосовий зв`язок або за допомогою месенджерів, зберігаючи високу якість зв`язку. Крім того, Project Fi передбачає використання номера абонента на декількох гаджетах одночасно, включаючи смартфони, планшети та ноутбуки.

Послуга перший час буде доступна для власників телефонів Nexus 6 у США. Для її підключення користувач повинен заплатити $20 на місяць за базовий пакет послуг і ще $10 за 1 Гб передачі стільникових даних при доступі в інтернет у США і за кордоном. При цьому у разі переплати за трафік сума буде повертатися на рахунок абонента у відповідності з тією кількістю даних, яку було передано протягом місяця. 

Після оприлюднення Project Fi акції Google під час торгів 22 квітня виросли в ціні на 1,2%.

Google розробляв цей проект протягом останніх двох років. У компанії очікують, що власний бездротовий сервіс для смартфонів дозволить їй збільшити число користувачів операційної системи Android, а також відкриє нові можливості розміщення реклами.