ОСТАННІ НОВИНИ

Моршинських чиновників навчать, як відповідати на інформаційні запити

|

Завтра в Моршині відбудеться семінар з питань доступу до публічної інформації для працівників органів державної влади та місцевого самоврядування м. Львова та області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі  ЛОДА.

Як повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ОДА Федір Алєйніков, учасниками навчань стануть керівники апаратів райдержадміністрацій, керуючі справами виконкомів міських рад міст обласного значення, а також представники відділів ведення Державного реєстру виборців.

Цей проект реалізується у зв’язку із внесенням змін до Законів України «Про інформацію» і «Про доступ до публічної інформації». Зокрема, він передбачає моніторинг дотримання законодавства про доступ до публічної інформації та навчання осіб, які відповідають за надання відповідей на запити.

«На семінарі учасники ознайомляться з новими змінами до зазначених вище законів, будуть проаналізовані типові ситуації, які призводять до неправомірних відмов у наданні інформації на запити. Окрім цього, вони отримають поради і рекомендації щодо порядку віднесення даних до інформації з обмеженим доступом», – розповідає Федір Алєйніков.

Захід організовує Харківська правозахисна група спільно з Львівською облдержадміністрацією.