ОСТАННІ НОВИНИ

У Винниках буде фестиваль бринзи

|

У травні Історико-краєзнавчий музей у Винниках за підтримки місцевої влади та Львівської міської ради  проведе фестиваль сиру і бринзи. Як повідомили Львівському порталу організатори, очікується, що на дійстві різноманітні сирні вироби будуть представляти майстри сироваріння із Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької та ін. областей України.

На фестивалі будуть представлені вироби як окремих сироварів, які успадкували давні родинні рецепти, так і  продукція відомих господарств. «Шеврет» із Мостиського району

запропонує сири (кроттен, бюш, томет, фету, сігалон), виготовлені за традиційною французькою технологією, а представники товариства «Жива земля» – молочні продукти за швейцарськими рецептами.

Гості  фестивалю матимуть змогу придбати «солодку» продукцію винниківських пасічників, вироби народних майстрів: ткані та вишивані вироби, гаварецьку, покутську та гуцульську кераміку, ковані вироби, вишиванки коломийських майстринь, а також спробувати свої сили у стрільбі з лука та арбалета.

Також організатори фестивалю запросили народних майстрів для проведення майстер-класів із гончарства, ковальства, лозоплетіння, ткацтва, різьбярства,  малярства на склі та яворівських розписів.

Уперше косівські майстри влаштують майстер-клас з виготовлення сирних коників.

Фестиваль відбуватиметься у неділю, 24 травня, з 10 до 21 години. Усі заходи проходитимуть за адресою: вулиця В.Івасюка, 5.

Фото: podorozg.ostriv.in.ua