ОСТАННІ НОВИНИ

Громадськість Львівщини вимагає призначити керівників управління юстиції та ДФС

|

Громадськість Львівщини звернулася до Павла Петренка та Арсенія Яценюка з вимогою призначити, нарешті, керівників управління юстиції та ДФС Львівщини. Про це Львіському порталу повідомили підписанти відповідного звернення.

Представники громадських організацій Львівщини: «Варта 700», «Народна Самооборона», «Дорожній контроль Львів», «Економічний бойкотний рух», «Варта 1» «Самооборона Львівського Євромайдану» та «Громадський сектор Майдану Львова» написали лист міністру юстиції України Павлу Петренкові та прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку з проханням призначити керівників на ключові посади регіону.

Зокрема, активісти просять нарешті, оголосити, керманичів ДФС та управління юстиції Львівщини. Громадські діячі акцентують, конкурс на заміщення даних посад уже відбувся, та, навіть, визначено переможців, втім, досі офіційно їх не представили, а – це може свідчити про певні кулуарні домовленості та непрозорі кадрові рішення.

Активісти наголосили, що майже рік ДФС Львівщини немає очільника. Попри те, що понад вісім місяців тому було розпочато процедуру з визначення кандидата на цю посаду. Конкурс підбору кандидатів завершився ще 4 березня цього року.

Втім, незважаючи на неодноразові звернення активістів Львівщини до високопосадовців, у ЗМІ та у соціальних мережах, жоден з переможців досі не призначений на посаду голови фіскальної служби у Львівській області. 

 

Представники громадських організацій також звернулися з вимогою призначити начальника обласного управління юстиції. Позаяк, уже відбувся конкурсу і визначено переможця. Відомо, що ним є Богдан Гавдьо. Втім, з незрозумілих причин і його досі офіційно не представили, попри те, що жодних офіційних перепон для цього не має.

 

Дивує і те, що після неофіційного оголошення результатів даної процедури розпочалася дивна активність ряду громадських організацій, які взялися висловлювати застереження до переможця конкурсу, однак, проведенням процедури вони взагалі не цікавилися, а, відтак, не мали жодних претензій до представлених конкурсантів.

Представники громадських організацій Львова просять очільника Мін’юсту взяти на себе відповідальність за результати проведеної процедури та офіційно представити нового керівника управління юстиції Львівщини.

У свою чергу громадські активісти залишають за собою право дати оцінку діям вказаної особи за результати його роботи на відповідній посаді. У випадку його невідповідності представники ГО ставитимуть питання про звільнення та проведення нового конкурсу на посаду керівника Львівського управління юстиції.

При проведенні наступних конкурсів активісти Львова вимагають проводити їх прозоро, об’єктивно з врахуванням позиції громади та професійних середовищ регіону шляхом громадських обговорень.

Фото: ФБ