ОСТАННІ НОВИНИ

Єврокомісія виділила 250 мільйонів євро допомоги Україні

|

Європейська Комісія від імені ЄС надала Україні кредит у розмірі 250 мільйонів євро. Це останній транш у рамках першої макрофінансової допомоги для України, загальна сума якої складає 610 мільйонів євро. Про це Львівському порталу повідомили у представництві Європейського союзу в Україні (Delegation Ukraine EU).

За даними європейців, мета програми з макрофінансової допомоги Україні – задовольнити нагальні фінансові потреби України, підтримавши одночасно економічну стабілізацію та порядок денний реформ в країні. Ця операція із макрофінансової допомоги підтримала, зокрема, реформи у сферах управління державними фінансами і боротьби проти корупції, торгівлі та оподаткування, енергетики та фінансовому секторі. Операції з надання макрофінансової допомоги є частиною ширшого залучення Євросоюзу у Східну Європу; вони слугують винятковим інструментом реагування на кризи, що є доступним для сусідніх країн.

«У ці складні часи Європа поряд з Україною – як політично, так і фінансово. Україна докладає значних зусиль для реформування економіки та врядування країни задля зміцнення своєї конкурентоздатності та наближення до правил і цінностей ЄС; ми зі свого боку підтримуємо країну у її боротьбі за незалежність і територіальну цілісність. Також, за допомогою макрофінансової допомоги, ЄС підтримує Грузію», – прокоментував фінансування віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс.

Ілюстрація: newsru.ua