ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця зазнала мільярдних збитків

|

Збитки Укрзалізниці від пасажирських перевезень за перші три місяці 2015 року склали майже 2,4 мільярда гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Укрзалізниці.

За даними відомства, за січень-березень 2015 року збитки Укрзалізниці від пасажирських перевезень у дальньому та приміському сполученнях  склали  2,4 млрд грн. За аналогічний період минулого року збитки від здійснення даних перевезень складали 2,2 млн грн.

Зокрема, у поточному році доходи від пасажирських перевезень склали 935,3 млн грн., при цьому витрати на організацію пасажирських перевезень сягнули понад 3,3 млрд грн. Збитки від перевезень пасажирів у дальньому сполученні складають  1,4 млрд. грн., у приміському сполученні – 966,9 млн грн.

Окрім цього, Укрзалізниця й надалі недоотримує кошти за перевезення громадян пільгових категорій. Так, у І кварталі 2015 року залізницями перевезено пільгових категорій громадян на суму 145,1 млн грн., а компенсацію отримано лише 13,1 млн грн., або 9%. Отже, заборгованість за пільгові перевезення складає 132 млн грн.