ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські виші пролетіли повз рейтинг кращих університетів світу

|

У рейтинг кращих вищих навчальних закладів світу увійшли шість українських університетів, однак серед них немає жодного вузу зі Львова. Список оприлюднила британська компанія Quacquarelli Symonds, повідомляє Еспресо.TV.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка розділив 421-430 місця з іншими вузами. При цьому раніше цей навчальний заклад займав в рейтингу 441-450 місця.

Також у список найкращих вишів світу увійшов Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, який зайняв 481-490 місця. Цей університет вперше увійшов в рейтинг.

Національний технічний університет “Київський політехнічний інститут” відзначений 551-600 місцями. При цьому в минулому році він займав 601-650 місця.

Сумський державний університет теж вперше потрапив у рейтинг з результатом 651-700 місце. У той же час Донецький національний університет і Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут” замикають рейтинг, займаючи позиції з 701 по 1000 місце.

Відомо, що на першому місці в рейтингу Массачусетський технологічний інститут (США). На другому місці – Кембридж, на третьому – Імперський коледж Лондона, на четвертому – Гарвард, на п`ятому – Оксфорд. Замикає першу десятку Єльський університет.

 

Фото:  lnu.mow.fm