У Львові учасникам АТО виділили землю для будівництва 400 квартирного будинку

|

У Львові виділили земельну ділянку під будівництво багатоквартирного житлового будинку для учасників АТО і сімей загиблих. Новий будинок має з’явитись на вулиці Під Голоском. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Сергій Коровайник, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами С. Коровайника, за рік на пустирі, який показали журналістам, може з’явитися будівля із всіма необхідними комунікаціями, однак для цього потрібно пройти процедуру надання ділянки у постійне користування для будівництва.

«У мерії хочуть безкоштовно надати земельну ділянку на баланс ЛКП «Рембуд», однак частина представників АТО, пропонують її оформити на громадську організацію. Та згідно із законодавством це не можливо на безоплатній основі», – наголосив чиновник.

Також стало відомо, що зводитимуть будинок на ділянці більше 0.65 га, а це дозволить звести багатоповерхівку на 400 квартир. Саме ж рішення про відведення ділянки «Рембуду» розглядатимуть найближчої сесії (у четвер – ред.)

У свою чергу проектом ухвали передбачено низку гарантійних обмежень щодо використання земельної ділянки. Зокрема, зміна цільового призначення чи відчуження здійснюватиметься лише за згодою ЛМР й інші.

Варто додати, що на місці майбутнього будинку уже киплять підготовчі роботи. Комунальники зачищають територію від чагарників.