ОСТАННІ НОВИНИ

Як святкуватимуть День міста у Львові. Програма

|

3 травня жителі Львова відзначатимуть 759-річчя міста. Про головні події та атмосферу святкування розповіли організатори сьогодні, 21 квітня, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Розпочнуться різні святкові акції ще до 3 травня, а саме 29 квітня концертом київського квартету «Чотири клавесини».За словами Ганни Іванушенко, учасниці оркестру Collegium Musicum і викладача Львівської національної музичної академії, під час цієї події львів’яни зможуть насолодитися бароковою музикою.

«До Львова приїдуть інструменти –  справжні копії клавесин. Звучатимуть вони так само, як у час Баха та Вівальді. Також до нас приїжджає скрипаль з Німеччини Олександр Пільчин, який вже багато років вивчає виконання давньої музики», – повідомила музикантка.

Уже 3 травня на львів’ян та гостей міста чекатиме традиційний екуменічний молебень. «Цього року активізувався процес об’єднання церков, тому до участі у молитві залучені всі владики міста», – зазначив начальник управління внутрішньої культури ЛМР Євген Бойко.

В управлінні культурою міської ради повідомили, що планують проводити події у віддалених районах Львова. Зокрема на площі 12 вальсів( взимку – 12 ялинок), що на площі Симоненка, 10 звучатиме класична музика,  та всі охочі зможуть станцювати вальс.

«Не забули ми і про Рясне.  Там буде виступ духового оркестру «Сурм Галичини» і лялькова вистава на площі біля школи. Вона буде доступна для всіх дітей Рясного і не лише.» – доповнила  начальник управління культури Ірина Магдиш.

Також у парку імені Богдана Хмельницького буде відбуватися симфонічний концерт «Open Life» за участю оркестру з театру ім. Марії Заньковецької.

 

Програма:

 

29 квітня 19.00 – Унікальна музична подія «Чотири клавесини», Львівський будинок органної та камерної музики

 

1-3 травня 12.00 – 20.00 – VІІ День батяра у Львові, площа Музейна, 1

 

3 травня 14.30 – Екуменічний молебень, Пл. Ринок

               14.00- 15.00 – «По Рясному з оркестром», Рясне-1, вул.. Шевченка, 390

               17.00- 18.00 – Площа 12 вальсів, пл. Симоненка, 10

 

Парк культури ім. Б. Хмельницького:

 

12.00- 17.00 – Ярмарок робіт ручної роботи

14.00 – 15.00 – Квест «Родина Шептицьких»

17.00 – 18.30 – Концерт симфонічного оркестру «Open life»

19.00 – Фільм «Владика Андрій»

 

Фото: ridna.ua