ОСТАННІ НОВИНИ

Дню міста дали прізвище митрополита

|

Святкування 759-річчя Львова будуть відзначати, як день міста Шептицького. Таким чином у Львові вирішили вшанувати пам`ять митрополита у ювілейний рік від дня його народження. Про це сьогодні на брифінгу розповіли організатори святкувань, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Поєднати День міста зі 150-річччям від дня народження митрополита Андрея Шептицького у Львівській міські раді вирішили не випадково. Як заявляє начальник управління культури ЛМР Ірина Магдиш, у непростий для країни період свято має мати релігійний підтекст. «Ми живемо в такий час, коли є чорне і біле, коли є антагонізми, і те, що здавалося нам нормальним ще 2 роки тому, сьогодні набуває іншого трактування.

І власне з такої позиції ми підійшли до святкування Дня міста. Бо з одного боку – радісна подія, з другого – війна в країні. І єдиним чинником, який може це збалансувати, є ювілей митрополита Андрея Шептицького. Власне тому День міста називається «День міста Шептицького»», – пояснила чиновниця.

Серед цікавих акцій, які готують цієї до події, можна виділити відкриття телефонного номеру Андрея Шептицького. Як пояснюють в управлінні культури,  люди, які телефонуватимуть за номером 2907, матимуть змогу почути будь-яку з понад 300 цитат відомого митрополита. «Можна буде почути щодня нову цікаву та актуальну думку митрополита на різні теми. Над цитатами працювали бібліотекарки зі Львова, а текст супроводжується музикою Вербицького», – розповіла Ірина Магдиш.

Номер 2907 не випадковий, адже 29.07 – це дата народження митрополита Шептицького. Зателефонувати та прослухати цитати відомого діяча львів’яни зможуть вже з 3 травня.

Головним епіцентром святкування стане Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького, де організатори планують розвісити 15 сіток з інформацією про людей, яких підтримував і яким допомагав Андрей Шептицький.

«Парк на один день наповниться пам’яттю Шептицького. На арці будуть банери з цікавими фактами з його біографії. Діти зможуть взяти участь в квесті «Родина Шептицьких». Якщо погода буде дозволяти, то ми покажемо фільм про митрополита», – повідомила проектний менеджер Парку культури та відпочинку Христина Пархуць.