ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виправдав екс-депутата Ландика, який побив фотомодель в ресторані

|

Сватівський районний суд виправдав колишнього депутата Луганської міської ради Романа Ландика у справі про побиття фотомоделі Марії Коршунової у ресторані, повідомляє ТСН. 

Суд виніс рішення ще 4 лютого 2015 року, та постраждала Марія Коршунова дізналась про нього лише сьогодні. У постанові суду йдеться про те, що в ухваленому раніше, 19 січня 2012 року, вироці сталася помилка, яка вплинула на прийняття судом відповідного рішення.

“Так, згідно з вироком суду ОСОБА_1 (Роман Ландик) визнаний винним у вчиненні в ніч проти 4 липня 2011 року у клубі “Баккара” в Луганську хуліганства – грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та пов`язане з опором громадянам, які припиняли хуліганські дії”, – йдеться у рішенні суду у Сватовому.

Далі в ухвалі повідомляють, що Марія Коршунова в момент скоєння злочину перебувала у стані алкогольного сп’яніння і о 2:30 4 липня 2011 року “вчинила конфлікт у приміщенні клубу “Баккара”, під час якого вилила на Ландика стакан з водою, а потім приснула йому в лице горілкою. Після цього жінка взяла скляний графин і вдарила екс-депутата ним по голові.

У зв’язку з цими фактами,  суд дійшов висновку, що після нападу Марії Коршунової Роман Ландик, “перебуваючи у стані необхідної оборони, застосував силу для припинення її протиправних дій і наступного правомірного затримання та передачі Коршунової органам правопорядку як особи, що скоїла злочин”.

На думку судді Сватівського районного суду, ця обставина не була взята до уваги. При цьому в рішенні суду повідомляється, що встановлені експертні дослідження і записи камер відеоспостереження клубу “переконливо доводять, що застосовуючи сили до Марії Коршунової, а також осіб, які намагались перешкодити її затриманню, Роман Ландик перебував у стані необхідної оборони, а також затримував Коршунову як особу, що вчинила протиправні дії щодо нього”.

Таким чином, суд вважає, що дії Романа Ландика не порушували громадський порядок.

У рішенні суду додається, що на засідання Марія Коршунова і її захист не з`явились.

“Вирок Ленінського районного суду Луганська від 19 січня 2012 року у кримінальній справі № 1-1201/2011, згідно якого ОСОБА_1 (Роман Ландик) було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 296 Кримінального кодексу та засуджено до 3 років позбавлення волі, відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу звільнено від відбування основного покарання, якщо він протягом випробувального терміну – двох років – не вчинить нового злочину – скасувати. Виправдати ОСОБА_1 та визнати його невинуватим у пред`явленому обвинуваченні за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу”, – йдеться в ухвалі суду.

Нагадуємо, що 19 січня 2012 року Ландика визнали винним у побитті дівчини в липні 2011 року в ресторані “Баккара” і винесли вирок: 3 роки позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки. Відтоді Роман Ландик неодноразово опротестовував рішення суду.

Нагадаємо також про події цієї ночі з допомогою відео, знятих камерами спостереження у ресторані “Баккара”. Перше відео – коротке, де можна бачити частину конфлікту. Друге – значно більше й можна робити висновки щодо події самостійно. Щоправда, аби не було нудно, цей ролик “озвучили”.