ОСТАННІ НОВИНИ

На субсидії на одну сім`ю припадатиме близько 8 тис. грн на рік – Яценюк

|

За прогнозами уряду, субсидії мають отримати 12-15 млн українців, на одну сім`ю Кабінет міністрів виділяє близько 8 тис. грн на рік.

Про це повідомив прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі одного з українських телеканалів, поінформували Львівському порталу в прес-службі уряду.

З його слів, для цих виплат Кабмін передбачив у державному бюджеті до кінця 2015 року 24,5 млрд грн.

За загальною статистикою, підкреслив Яценюк, документи для оформлення субсидії отримали вже 90% домогосподарств країни. За його словами, в травні субсидії вже повинні бути призначені.

Він також зазначив, що перед початком опалювального сезону, восени, бланки заяв і декларацій на отримання субсидії будуть направлені громадянам повторно.

Спрощена система надання субсидій, наголосив він, має на меті “максимально уникнути контакту між службою соціального захисту і людиною, щоб люди в чергах не стояли”. 

“Ми спочатку призначаємо субсидію, а тільки після цього служби будуть перевіряти, чи достовірні дані в декларації. Якщо недостовірні, тоді ми в людини запитаємо, чому вона збрехала. Якщо достовірні – людина отримає відповідне призначення субсидії на календарний рік”, – зазначив Яценюк.

За його словами, принцип призначення субсидій – “той, хто має більші доходи – платить більше, а хто має менші доходи – той менше платить”.

Фото: ФБ