ОСТАННІ НОВИНИ

Влада «ДНР» заговорила про демілітаризацію населених пунктів в зоні АТО

|

Влада самопроголошеної «ДНР» заявила про готовність до створення демілітаризованої зони в Горлівці, Широкиному та аеропорту Донецька. Влада республіки готова обговорювати це питання в робочих підгрупах.

Про це повідомив преставник «ДНР» Денис Пушилін, новину передає «Преса України». 

«У жовтні ми вже пропонували зробити демілітаризовану зону в донецькому аеропорту. Це дозволило б припинити обстріли, уникнути жертв і руйнувань. Тоді українська сторона не захотіла. Думаю, тепер це питання ми повинні детально обговорити в робочих підгрупах. Мається на увазі, що від лінії зіткнення відводитиметься на однакову відстань сили обох сторін. Наприклад, за Широкіно обговорювалося, що з центру селища на рівну відстань відійдуть обидві сторони конфлікту», – відзначив Пушилін.

Нагадаємо, напередодні, Пушилін заявив, що затягування процесу обміну полоненими може лише посилити конфлікт між самопроголошеною «ДНР» та українською владою. А тому він вимагає від України конкретних дій у відповідь на те, що «ДНР» в односторонньому порядку передає тіла загиблих, а також полонених українських бійців.