ОСТАННІ НОВИНИ

Поховали Олеся Бузину

|

У Києві попрощалися з убитим колишнім шеф-редактором газети “Сьогодні”, журналістом і письменником Олесем Бузиною.

Близько 12:00 у Церкві Живоносного джерела у Києво-Печерській Лаврі почалася похоронна відправа загиблого, інформує УП.

Попрощатися з Бузиною прийшли кількасот осіб, також були присутні його родичі та колеги, зоокрема колишній головред “Сегодня”, власник холдингу “Мультимедіа Інвест Груп” Ігор Гужва.

Похоронна відправа завершилася близько 13:30. Бузину поховали на столичному кладовищі у Берківцях.

Раніше із загиблим прощалися біля будинку, де він жив і був убитий на вул. Дегтярівській у Києві. Там зібралося близько 200 осіб.

Присутні принесли до труни загиблого квіти, деякі з них були перев`язані “георгіївськими стрічками”.

При цьому журналісти, які були присутні на церемонії прощання, повідомили, що деякі присутні скандували їм “Фашизм не пройде” та виявляли словесну агресію на адресу представників ЗМІ.

Разом з тим у Москві також вшанували пам`ять загиблого Бузини та інших жертв політичних убивств в Україні, повідомляє “Інтерфакс”. Учасники акції біля посольства України в РФ поклали квіти й запалили свічки на згадку про загиблих журналістів.

За даними російської поліції, участь в акції взяли близько 600 мешканців Москви.

Один з організаторів акції розповів, що москвичі також ушанували пам`ять головного редактора української газети “Нетішинський вісник” Ольги Мороз: 15 березня її знайшли в себе вдома в місті Нетішиному Хмельницької області із слідами насильницької смерті.

“Учасники акції вийшли до посольства України на знак скорботи та співчуття до рідних і близьких убитих журналістів, а також зажадали від влади України швидкого розслідування цих злочинів”, – розповів він.

Як відомо, Олесь Бузина був вбитий 16 квітня біля будинку на вул. Дегтярівській, від отриманих вогнепальних поранень він помер на місці.

За даними свідків, постріли зробили двоє осіб у масках, які після вбивства сіли в легковий автомобіль з іноземними номерами.

“Інтерфакс-Україна”