ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ підтверджує: «УПА», яка начебто причасна до вбивств Калашникова та Бузини, – фейк

|

Організації “Українська повстанська армія”, від імені якої розсилаються листи громадським діячам та політикам і яка взяла на себе відповідальність за резонансні вбивства в Києві, є фейком.

Про це повідомив начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк в ефірі “5-го каналу”, передає Украінформ.

“Українська повстанська армія” – звучна назва, але абсолютно рейкова інформація, організація, і люди… у нас не зареєстрована така організація”, – сказав Вовк.

Коментуючи лист від “УПА”, який оприлюднив політолог Володимир Фесенко щодо вбивств Олеся Бузини та Олега Калашникова, Вовк проінформував, що спецслужба провела його експертизу, проте експерти не знайшли у листі характерних для правого радикалізму особливостей.

“Провели експертизу цього тексту, і, за результатами цієї експертизи, до речі, досвідчені експерти її робили… там немає українства, якщо говорити про правом радикалізмі”, – прокоментував очільник слідства СБУ.

Вовк також наголосив, що спецслужба постійно проводить моніторинг всіх радикальних рухів та організацій в Україні.

17 квітня директор Центру політичного аналізу “Пента” Володимир Фесенко оприлюднив лист від “Української повстанської армії”, що надійшов йому на електронну пошту. У листі йшлося про те, що організація бере на себе відповідальність за низку резонансних політичних убивств, зокрема, екс-депутата Олега Калашникова і журналіста Олеся Бузини.