ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пластуни відзначають День Першої Пластової Присяги

|

Сьогодні пластуни Львова розпочали щорічне святкування Дня Першої Пластової Присяги. Відбувся молебень, вимарш до центру міста, вшанування видатних пластунів на Личаківському кладовищі, попереду – тематичний квест та благодійний концерт. Кожного року найголовніше пластове свято відвідують близько двох тисяч пластунів Львова, області та гостей з інших осередків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Розпочалось святкування Літургією у Соборі Св. Юра, опісля відбувся вимарш до проспекту Свободи. Основні урочистості пройшли біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Привітав пластунів і міський голова Львова Андрій Садовий.

«Бажаю, щоб ви швидко зростали, добре вчились і брали владу в країні у свої руки. Бо коли влада в країні буде належати Пласту – це буде найбільш успішна країна світу. Слава Україні», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Під час урочистостей біля пам`ятника Тарасові Шевченку також відбулось вручення Бронзового хреста сім`ї загиблого в АТО пластуна Віктора Гурняка. Нагороду отримували дружина з донькою.

Цьогорічне гасло Дня Пластової Присяги — «1 ціль, 0 вагань, 3 кроки». За час всієї пластової історії пластунів усіх поколінь об’єднує ця одна ціль і пластова присяга. До 103-ої річниці Пласту був також приурочений марафон, завданням якого для пластунів було пробігти 103 км до Дня Пласту.

Новинка цьогорічного Дня Пластової Присяги — концерт музичних гуртів у клубі «Picasso», що розпочнеться о 18:30 год. Усі кошти, виручені з продажу квитків, підуть на потреби Центрального військового шпиталю ЗОК.

Довідка

Саме квітень 1912 року офіційно вважається початком функціонування Пласту у світі, коли перші пластові гуртки склали свою Пластову присягу у Львові.

 Фото: Олег Кохан