ОСТАННІ НОВИНИ

Велотуристи проїдуть шляхами бравого солдата Швейка

|

Із 23 квітня до 3 травня під туристичним гаслом “Львівщина: дивовижні відкриття” відбуватиметься перший етап Х Міжнародного Швейківського фестивалю “Великі Швейківські маневри”. Захід організують з нагоди 100-річчя походу героя роману Ярослава Гашека в Галичину на Першу Світову війну. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Швейківський фестиваль організовується у формі велопробігу Клубом велотуристів друзів природи “Рух” спільно з польськими та словацькими партнерами. Мета – створити та популяризувати нові туристичні продукти регіону, повідомили в департаменті міжнародного спіробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації.

“Великі Швейківські маневри” проляжуть в Україні та за кордоном Міжнародним велосипедним шляхом R63 з Праги до Львова місцями, описаними в романі Ярослава Гашека “Пригоди бравого вояка Швейка”. Йдеться про такі населені пункти: Пустомити, Оброшино, Великий Любінь, Рудки, Самбір, Скелівка (кол. Фельштин), Хирів, Сянок, Гуменне, Будапешт, Відень, Ческе Будейовіце.

Другий етап Швейківського фестивалю заплановано на 8-20 червня. Фестиваль проходитиме у формі велосипедного пробігу по території України (Львівська область), Польщі, Словаччини, Угорщини, Австрії, Чехії.

 Ілюстрація www.karpaty.net.ua