ОСТАННІ НОВИНИ

Як Україна переходитиме на страхову медицину

|

Перехід на страхову медицину не означає відмови від безкоштовного надання медичних послуг.

Про це заявив міністр охорони здоров`я Олександр Квіташвілі за результатами засідання Національної ради реформ, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

“Перехід на страхову медицину не означає відмову від безкоштовної медицини. Страховка – це одне з джерел фінансування і не більше того. Тобто завжди грошей немає у країни, де тільки страховка працює або де тільки працює державна програма і державні гроші. Переходити з однієї системи на іншу – це і не планується, і неможливо”, – наголосив Квіташвілі.

При цьому він зазначив, що система страхової медицини в Україні повноцінно запрацює тільки після реформування системи в цілому.

“Для того, щоб нам переходити на страхові схеми, які будуть працювати в країні, нам треба спочатку реформувати мережу, яка сьогодні взагалі неадекватна, жодна страхова компанія не зможе працювати в такій ситуації, коли мережа настільки застаріла, інфраструктура величезна і великі витрати”, – зазначив міністр.

Нагадаємо, вчора президент України Петро Порошенко, засідаючи на Національній раді реформ, розглянув пропозиції Міністерства охорони здоров`я щодо реформування галузі.