ОСТАННІ НОВИНИ

Майже половині офісних працівників в Україні не вистачає грошей до зарплати

|

Більше третини офісних співробітників витрачають свою зарплату раніше, ніж отримують наступну. Фінансові складнощі вони почали відчувати за останні півроку-рік. Про це йдеться в результатах опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, інформує кореспондент Львівського порталу.

За даними опитування hh.ua, протягом останніх півроку розмір зарплати в гривні понад половини офісних співробітників не змінився. Проте із врахуванням інфляції реальний дохід мешканців України суттєво знизився. На сьогодні понад третину «білих комірців» регулярно опиняються в ситуації, коли гроші на прожиття закінчуються до надходження наступної зарплати. Кожен четвертий відчуває фінансові складнощі як мінімум один раз на три місяці. Ще 13% скаржаться на нестачу грошей приблизно один раз на півроку, а кожен десятий — один раз на рік. І тільки один із десяти опитаних практично ніколи не зіштовхується з безгрошів’ям.

Більшість «білих комірців» відзначають, що нестача грошей «до зарплати» — це відносно нова тенденція. Семеро із десяти зізналися, що їм стало складніше розподіляти фінанси за останні півроку-рік. Більше, ніж інші, на нестачу коштів скаржаться лінійні спеціалісти. Третина із них опинялися в ситуації деціфиту грошей і раніше. ТОП-менеджери і керівники середньої ланки навпаки пов’язують погіршення матеріального становища саме з настанням кризи.

Найчастіше свої фінансові труднощі «білі комірці» пояснюють непередбаченими витратами, низьким рівнем доходу й систематичними затримками зарплати з боку роботодавця. Тільки кожен п’ятий визнав, що не вміє планувати свій бюджет і правильно розподіляти наявні кошти.

Більша частина зарплати українських офісних співробітників іде на їжу, погашення кредитів і на дітей. Близько третини опитаних кажуть про те, що гроші розходяться на все потрошку. Кожен шостий зізнається, що має нестримний потяг до придбання речей, внаслідок чого значна частина зарплати витрачається саме на одяг.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні-березні 2015 року. В опитуванні взяли участь 1826 респондентів.

Фото: www.wz.lviv.ua