ОСТАННІ НОВИНИ

«Динамо» втрачає перемогу на останніх хвилинах, а «Дніпро» вистояв в Брюгге

|

У складному матчі першого чвертьфіналу Ліги Європи київське «Динамо» зуміло гідно чинити опір «Фіорентині». Могло бути і краще, але, судячи з того, як розвивалися події на полі, здобутим результатом команда Сергія Реброва повинна бути задоволена. Про це пише Вести. юа.

Особливо складно довелося киянам на початку матчу. Гості запропонували такий темп, що динамівці просто не встигали за суперниками. Пішли моменти. Особливо активні були Салах і Гомес. Могли гості відкривати рахунок, але як грім серед ясного неба пролунав постріл Ленса. Голландець смачно приклався до м`яча, допоміг і рикошет, після якого м`яч опустився за спиною у збентеженого Нето. Йшла 36 хвилина і це був перший удар “Динамо” в створ воріт “Фіорентини”.

Кінцівка тайму також пройшла під диктовку гостей, але кияни нарешті знайшли можливість для гострих контратак. Особливо непогано вони виходили після перерви. Ярмоленко кілька разів обігрував візаві на фланзі, виводив на ударну позицію в штрафному Сидорчука та Теодорчик, але обидва, на жаль, довго готували удари і втрачали моменти.

А “Фіорентина”, тим часом, плела мережива. Чи жарт, м`яч іноді тримали по кілька хвилин. Кутових подали – 7 проти 3, мячем володіли частіше. Одного разу ворота “Динамо” врятувала штанга. Вистояли 90 хвилин, а пропустили вже в доданий. Вийшовши на заміну Бабакар зумів ударом через себе потрапити точно в кут.

Все вирішуватиметься в матчі відповіді – через тиждень у Флоренції.

В іншому поєдинку в Брюгге,місцевий клуб виявився не такою вже й страшною командою, як могло здатися при звістці, що підопічні Мішеля Прюдомма не потерпіла в нинішній Лізі Європи жодної поразки. Бельгійці давали «Дніпру» багато свободи в середині поля і навіть на своїй половині, встаючи стіною лише в штрафному майданчику. І передумов для голу у гостей було предостатньо.

Але нанести чіткий завершальний удар нікому так і не вдалося – якраз тут не було особливої волі. Обов`язково хтось «висів» на нозі, а якщо і виходило відірватися від опіки, виникали проблеми з самим ударом. Дуже хороший матч провів Канкава, надійний був Бойко, коли вимагала ситуація.

В атаці «Брюгге» взагалі не вразив. Точніше, здивував виходом в стартовому складі потужного центрфорварда уларов замість кращого бомбардира де Суттер. Але це виявився єдиний сюрприз. Всю гостроту біля клубу із Західної Фландрії створював ізраїльтянин Рафаелов, але один в полі не воїн.

А от підтримка трибун на стадіоні «Ян Брейдель» вразила. Напередодні Прюдомм просив уболівальників допомогти команді, як це було під час попереднього протистояння з «Бешикташем», арена наповнилася під зав`язку (навіть український сектор виглядав дуже солідно). Фанати кричали, свистіли, улюлюкали, плескали, створювали таку підтримку, що арбітру зустрічі Скоміні можна тільки поспівчувати – тиск на нього чинився дуже серйозне.

Після фінального свистка «Дніпро» пішов подякувати нашим фанатам – під оглушливий свист «Яна Брейдель», з трибун якого бельгійці почали запускати петарди і фаєри. Бельгійців зрозуміти можна – тепер вони вже не зможуть допомогти своїй команді. А в Києві прийшла черга показати свою прихильність «Дніпру» і нашим уболівальникам. Доля путівки до півфіналу буде вирішуватися через тиждень у столиці України.

Фото: xn--90auioef.co.ua