ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики демонструють, що налаштовані на подальші бойові дії

|

Ситуація в зоні АТО дещо стабілізувалася. Водночас провокативні обстріли позицій сил АТО з боку противника не припиняються, в тому числі – зі зброї, що підлягає відведенню від лінії розмежування. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко, лише вчора НЗФ 9 разів застосували 120-мм міномети, двічі – 122-мм гармати, а також двічі – танки. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

Точками найбільш запеклого протистояння вчора були:

– на Маріупольському напрямку – село Широкине;

– на Донецькому напрямку – район аеропорту, а також передмістя Горлівки (Майорськ та Кірове);

– на Луганському напрямку – смт Донецький, що поблизу Бахмутської траси.

Україна сумлінно дотримується умов перемир’я та Мінських домовленостей, але у разі спроб ескалації з боку бойовиків, українські військовослужбовці завжди дають гідну відсіч ворогу.

Міжнародні спостерігачі з ОБСЄ зафіксували військові тренування бандформування «ЛНР» у селі Успенка на окупованій частині Луганщини з залученням 10 танків і 30 БТР та вантажівок. Крім того, під час візиту спостерігачів до одного з місць зберігання відведеної зброї так званої НЗФ «ДНР», чотирьох 152-мм гармат не було на місці. Також спостерігачі помітили два танки Т-72 біля селища Гірне, яке знаходиться на окупованій території.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 6 – було поранено.

Фото: tsn.ua