ОСТАННІ НОВИНИ

Темношкірі з Західної України видавали себе за біженців з Донбасу

|

На кордоні затримано африканських студентів, які представились «біженцями» із Донбасу». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

Трьох громадян Республіки Сьєрра-Леоне затримали прикордонники Мостиського загону за спробу незаконного порушення державного кордону України.

Прикордонний наряд відділу «Смільниця», що охороняє частину гірської ділянки українсько-польського кордону, затримав трьох невідомих африканців, які в обхід пункту пропуску пішки прямували до Польщі. Як пізніше з’ясувалося, затриманими виявилися 26, 27-річні студенти ВУЗів Тернополя та Івано-Франківська, які після їхнього відрахування, у незаконний спосіб мали намір дістатися Євросоюзу.

 

Кінцевою метою студентів було потрапити до Німеччини, а легендою – те, що вони є біженцями з Донецького регіону. Перший час затримані в один голос розповідали прикордонникам вигадані історії про те, що вони вже довгий час проживають на Донеччині, через бойові дії втратили всі документи і в такий спосіб рятуються від війни.

Відповідно до рішення суду, усіх трьох африканців притягнено до адміністративної відповідальності за спробу незаконного порушення державного кордону України та накладено штраф у сумі 3400 гривень кожному.

Невдовзі на них чекає примусове видворення до країни походження.