ОСТАННІ НОВИНИ

Вкладникам збанкрутілих банків мають повертати до 400 тис грн. гарантованої суми, а не 200 – експерт

|

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повинен збільшити гарантовану суму повернення вкладів неплатоспроможних банків. Таку думку сьогодні під час прес-конференції у Львівському прес-клубі висловила фінансовий експерт Дарія Добрянська, передає кореспондент Львівського порталу.

На сьогодні розмір гарантованої суми відшкодування становить 200 тисяч гривень на одні руки незалежно від того, скільки коштів людина поклала на депозит у банк (мова йде про суму, що перевищує 200 тис грн. – ред..). Однак на думку фінансових експертів ця сума є замалою і її потрібно підняти до 300-400 тис грн.  

«Середній розмір депозитів у банках становить 20-30 тисяч валюти на одного позичальника, тому 200 тис грн. максимальної гарантованої суми на сьогодні є вже замало. Бо, якщо людина кладе у банк на депозит більше 10 тисяч валюти і цей банк стає неплатоспроможний, вкладник буде суттєво втрачати. Тому поширюється думка що фонд має збільшити гарантовану суму до 300-400 тисяч для повернення коштів вкладникам», – зазначила Дарія Добрянська.