ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині є 260 хворих на спадкові хвороби крові

|

Завтра, 17 квітня, увесь світ відзначатиме «Всесвітній день боротьби з гемофілією». Про це нагадують у прес-службі Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, інформує кореспондент Львівського порталу.

17 квітня – це дата народження Френка Шнайбеля, який заснував Всесвітню Федерацію гемофілії. Метою створення і проведення «Всесвітнього дня гемофілії» є привернення уваги світової громадськості, політиків, чиновників від сфери охорони здоров’я і рядового медичного персоналу до проблем, з якими щодня стикаються хворі на гемофілію, підвищення їх обізнаності про це спадкове захворювання, пов’язане з порушенням процесу згортання крові.

За словами завідувача гематологічним відділенням 5-ї міської клінічної лікарні м. Львова, станом на квітень 2015 року у Львівській області на диспансерному обліку перебуває 215 дорослих та 45 дітей, хворих на спадкові хвороби крові.

За словами  головного позаштатного спеціаліста Департаменту ОЗ Львівської ОДА з дитячої гематології Ірини Цимбалюк-Волошин, у Львівській області наразі 45 дітей хворіють на гемофілію. «З 45 дітей, що перебувають на обліку, 32 дітей, хворих на гемофілію А (з них важка форма у 22 пацієнтів), 4 дітей хворіють на гемофілію В (важка форма у 3-х пацієнтів), 9 – на хворобу Віллебранда. На Львівщині проводиться профілактичне лікування дітей, хворих на важкі форми гемофілії до 12-річного віку фактором VIII (антигемофільний глобулін). Профілактичне лікування важкої форми гемофілії продемонструвало високу його ефективність. Загрозливих кровотеч не спостерігалося в жодного хворого, хоча в цьому році ресурси замісної терапії є обмеженими» – розповіла спеціаліст.

Ілюстрація drohobych-rda.gov.ua.