ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові готуються до 103 річниці Пласту

|

У суботу, 18 квітня, пластуни Львова розпочнуть щорічне святкування Дня першої пластової присяги. Урочистості передбачають молебень, вимарш до центру міста,  вшанування видатних пластунів на Личаківському кладовищі, тематичний квест та благодійний концерт. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної скаутської організація України станиці Львів.

На вихідних пластуни Львова та області святкуватимуть 103 річницю Дня пластової присяги, яку вперше склали у квітні 1912 року – офіційний початок функціонування Пласту у світі, коли перші пластові гуртки склали свою Пластову присягу у Львові.

Розпочнеться святкування в суботу об 11:00  літургією у Соборі Святого Юра, опісля відбудеться вимарш до проспекту Свободи. Основні ж урочистості пройдуть з 13:00 по 14:30 біля пам’ятнику Тарасові Шевченку.

День Пластової Присяги завжди був приводом вшанувати тих пластунів, котрі не зламали своїх присяг. Під час церемоніалів буде вручено Бронзового хреста сім’ї Віктора Гурняка – пластуна, що героїчно загинув у російсько-українській війні. По завершенні церемоніалів пластуни відправляться на Личаківський цвинтар, де відбудеться покладання вінків іншим вірним присязі пластунам.

Ілюстрація: elios.org.ua