ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка не вірить, що його чиновники можуть не красти

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка сьогодні під час звітування за 100 днів роботи на цій посаді повідомив про скорочення чисельності апарату, передає кореспондент Львівського порталу.

Очільник області заявив, що вже цього місяця буде підписано розпорядження про реорганізацію структури облдержадміністрації. Це, за його словами, завершить оптимізацію структури ЛОДА. Щоправда, скільки саме чиновників буде звільнено, О.Синютка не повідомив.

«Я дуже розраховую на те, що ми отримаємо нове дихання з проекту «Реалізуй себе у владі» і отримаємо нових людей, які, незважаючи на погане забезпечення і матеріальне заохочення, мають амбіції з точки зору реалізації себе і своїх ідей. І, що ці люди використають ті владні можливості, які сьогодні є в адміністрації», – розповів Олег Синютка.

Він також повідомив, що за три місяці своєї роботи на посаді голови ЛОДА провів не менше 200 зустрічей з кандидатами на різні посади. Зокрема, йдеться про посади голів адміністрацій, заступників, спеціалістів.

«Це різні люди, різні наміри, настрої і деколи, чи це в мене вимоги завищені, чи все таки професійність і фаховість тих людей, які хочуть пов’язати своє майбутнє із органами державної влади, – не є такими, які відповідають очікуванням. Бо, до прикладу, коли в кандидата на посаду першого заступника голови районної державної адміністрації ти питаєш: «Який бюджетно-утворюючий податок в районі?», а вона тобі відповідає податок на акциз, доля якого складає всього-на-всього декілька відсотків, то ти розумієш, що ця людина не відповідає цій посаді. І це при тому, що ця людина має бажання, переконання, має дуже хороші рекомендації. І тут немає проблеми у тому, що немає людей фахових та професійних, а є проблема у зарплатах державного чиновника, як сьогодні є мізерними», – переконаний очільник ЛОДА.

«З одного боку, ми хочемо, щоб чиновник не крав, а з іншого – ну не може чиновник за 1,5 тис грн. зарплати достойно забезпечувати себе і свою сім’ю. Тому, я переконаний, що програма, яку ми внесемо в ЛОДА і яка дасть можливість після реорганізації забезпечити достойною заробітною платою чиновників, буде реалізована», – додав Олег Синютка.