ОСТАННІ НОВИНИ

Українським депутатам знову повернули високі зарплати

|

Депутатам Верховної Ради України VIII скликання з 1 квітня підвищили зарплату з близько 6,5 тисячі гривень до близько 17,5 тисячі гривень на місяць. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав народний депутат Верховної Ради VII скликання Андрій Павловський, пише УНІАН.

«Хороша новина для Мустафи (народний депутат України Мустафа Найєм)… Підвищили!! З 1 квітня підвищили не тільки тарифи для населення, але і зарплату для чиновників і депутатів до 17,5 тисяч гривень»,- зазначив Павловський.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України обмежив зарплати чиновникам вищого рангу. У 2015 році місячна зарплата членам Кабінету міністрів, керівникам центральних органів виконавчої влади та інших державних органів нараховується у розмірі посадового окладу.

Також додамо, що одним з доопрацювань бюджету Радою вже після прийняття закону стало підвищення максимального розміру заробітної плати народним депутатам України до 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

«Вилучено частину 4 пункту 7 Перехідних положень щодо обмеження максимального розміру заробітної плати народним депутатам і членам Кабінету Міністрів України – у розмірі посадового окладу (у законі (реєстр.№1577) обмежена 10 розмірами мінімальної заробітної плати – 12 180 грн., а посадовий оклад – 5 600 грн.)», – написав Павловський.

Ілюстрація www.day.kiev.ua