ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин викрадав номерні знаки, а потім вимагав за них викуп

|

Чоловіка, котрий знімав номерні знаки з автомобілів, викрили працівники патрульної служби міліції під час охорони громадського порядку у Личаківському районі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі ГУ МВС України у Львівській області.

Під час несення служби близько п’ятої ранку правоохоронці помітили підозрілого чоловіка, котрий йшов вулицею, тримаючи в руках автомобільні номерні знаки. Під час перевірки з’ясувалось, що ці номерні знаки чоловік викрав з автомобіля Фіат, запаркованого неподалік на території стоянки.

Окрім того чоловік мав при собі викрутку та нарізані листки паперу, на яких був вказаний номер його мобільного телефону.

«Задумка у зловмисника була така – в темну пору доби він знімав з автомобілів номерні знаки, ховав їх неподалік, а на вікні автомобілів залишав записку, у якій вказував номер свого мобільного. Власники викрадених номерних знаків мали телефонували до нього і за винагороду зловмисник вказував місце, де вони можуть знайти своє майно. Проте задіяти цю схему він так і не встиг», – повідомив заступник начальника – начальник кримінальної міліції міста Львова капітан міліції Олександр Костенюк.

Крадію 32 роки. Він є жителем Львова, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Наразі правоохоронці довели причетність чоловіка до п’яти фактів викрадення номерних знаків з автомобілів.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту терміном від трьох до шести місяців або обмеженням волі до п’яти років або позбавленням волі на той самий термін.

Фото: ДСО