ОСТАННІ НОВИНИ

Плідний Великдень для СБУ. В Харкові «пов’язали» 11 диверсантів (фото)

|

Служба безпеки спільно з прокуратурою затримала впродовж 12-13 квітня у Харкові групу диверсантів з 11 осіб. Про це повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, інформує кореспондент Львівського порталу.

За його словами, ця група «причетна до вчинення терористичних актів у Харкові та області».

«Бойовики підозрюються в обстрілі центрального офісу одного з комерційних банків у липні та Харківського обласного військкомату в серпні минулого року, учиненні вибуху біля офісу волонтерської організації в лютому та підриві залізничної цистерни у квітні», – повідомив Лубківський.

Усі затримані – громадяни України.

«Група була добре організованою з чітким розподілом ролей та обов`язків. Координатором терористів був керівник харківської організації «Оплот» Євген Жилін», – написав радник глави СБУ.

У диверсантів вилучили великий арсенал зброї, гранатомети РПГ-7, реактивні вогнемети МРО-А, автомати Калашникова, підствольні гранатомети, снайперську гвинтівку Драгунова, пістолети з глушниками, таймерні міни СПМ, диверсійну міну, гранати, велику кількість вибухової речовини “пластид” та набоїв різного калібру для стрілецької зброї, засоби ініціювання підриву, різноманітне саперне обладнання та холодну зброю.

Фото: прес-центр СБУ