ОСТАННІ НОВИНИ

Діти з Донецька та Львова вчать дві різні історії України – нардеп

|

Закони про декомунізацію допоможуть провести політичну і моральну люстрацію країни. Про це заявив народний депутат України, лідер громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов в ефірі програми «Чорне дзеркало» на каналі Інтер, повідомляють Львівському порталу в прес-службі нардепа.

«Боротьбу з комуністичною ідеологією потрібно було розпочати 23 роки тому, відразу після проголошення Незалежності України, і приймати закони про декомунізацію, щоб партійні функціонери, «червоні» директори, колишні комсомольці не зайшли у владу. Це називається люстрація. Цього тижня у Верховній Раді був історичний момент, коли ми проголосували 4 закони, які декомунізували нашу країну. Ми нарешті провели політичну і моральну люстрацію нашої країни. І давайте на цьому поставимо крапку. Бо коаліція і народ вибрав один шлях, і цей шлях України в Європу. Давайте вчиняти по-європейськи і депутати, і чиновники Кабміну. Разом вчитися доброму і правильному», – сказав депутат.

Також Дмитро Добродомов порівняв, як вчать історію України діти Донецька і Львова. «Півтора роки ще до цих подій ми дослідили два підручники з історії – один у Львові, а другий в Донецьку. Ми виявили, що нове покоління вже в єдиній Україні вчить дві різні історії. Щоб цього не було, ми мали ще в 1991 році поставити на цьому крапку, як це зробила Польща, Прибалтика, інші пострадянські країни. У нас одна історія цієї країни, ми маємо вчити одну історію», – наголосив депутат.

Ілюстрація klasnaocinka.com.ua