ОСТАННІ НОВИНИ

На Київщині спалили притулок для тварин: згоріли 70 собак

|

У селі Лісовичі Вишгородського району Київської області невідомі спалили притулок для собак “Rifugio”, внаслідок чого живцем згоріло 70 тварин.

Про це у Facebook повідомила волонтер Яна Ренк, передає УП

“Нелюди спалили притулок для тварин і вбили більше 70 невинних тварин. Притулок “Rifugio”, який збудували силами італійців, і де кожна животина отримувала все необхідне, працювала система прилаштування тварин у родини в Італії і допомоги нужденним – все знищено”, – написала Ренк.

Вона наголосила, що вольєри “облили горючою сумішшю і підпалили”.

“вині мають бути покарані. Ми не можемо це так залишити. Зараз живих лишилось близько 30 собак – усім потрібна допомога”, – написала Ренк.

За словами волонтера, наразі треба будувати тимчасові вольєри, годувати тварин.

У тому, що пожежу спричинив підпал, переконана і одна за власників притулку Влада Шалутко. Жінка каже, у цьому можуть бути винні місцеві мешканці, яким не подобалось, що поруч з селом розташований притулок.

“Ми вважаємо, що це міг бути підпал, ми не раз от римували погрози з боку місцевого населення, що нас спалять разом із тваринами”, – сказала вона у коментарі “Українській правді. Київ”.

Вона додала, що притулок проіснував 1 рік.

“Він був створений за ініціативою італійської сторони. Ми не на території села. Притулок розташований десь у 800 мерах від села. Але люди з самого початку не були раді нашому сусідству”, – додала Шалутко.

Вона відзначила, що в момент займання на території притулку були дві молоді дівчини волонтера.

“Пожежа сталася десь близько 13-14 години дня 12 квітня. На щастя, вони не постраждали. Усе інтенсивно захопилося. Дівчата кажуть, що бачили двох людей, які відбігали від території притулку”, – розповіла Шалутко.

Вона додала, що наразі їде на місце події разом з інспекторами рятувальної служби. На попелищі будуть проводити слідчі дії щодо причин пожежі., а також вирішувати питання про тимчасове утримання тварин, що вижили.

Водночас у міліції Київської області попередньою причиною займання назвали загоряння сухої трави.

“Попередньо – це загорання трав’яного настилу, вогонь з якого вітром перекинуло на 14 вольєрів, д перебували собаки. Загинула1 кішка і 70 собак, з них 65 задихнулося чадним газом”, – розповіла у коментарі “Українській правді. Київ” головний спеціаліст відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції Віталія Грохольська.

Вона додала, що наразі відомості про подію зареєстровані у Вишгородському райвідділі міліції.

“Така подія зареєстрована. Зараз проводиться перевірка. Станом на 14 квітня на місці працюють правоохоронці і рятувальники. З’ясовують причини загорання. Триває розслідування”, – сказала Грохольська.

При цьому вона додала, що наразі міліція не має інформації про двох людей, які втікали з місця пожежі і яких помітили дівчата-волонтери.

“У нас такої інформації немає”, – підсумувала Грохольська. 

У свою чергу міністр МВС Арсен Аваков запевнив волонтерів, що зловмисниками, які підпалили притулок, займаються правоохоронці.

“Щодо паліїв собачого притулку – займаємось. Покидьки”, – написав Аваков у Facebook.

 

Фото з Facebookсторінок Емми Маєвої та Яни Ренк