ОСТАННІ НОВИНИ

Минув рік неоголошеної війни

|

Рік тому, 13 квітня 2014 року, Україна розпочала антитерористичну операцію проти зухвалого й ганебного нападу з боку Росії та її найманців на сході України. Про це на брифінгу повідомив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник. За його словами, завдяки українським військовослужбовцям, добровольцям, волонтерам та всім патріотам Україна стала єдиною як ніколи, а її армія – однією з найпотужніших у Європі, передає Інформаційний Акцент

Як відомо, 13 квітня 2014 року спікер Верховної Ради України, в. о. Президента України Олександр Турчинов оголосив про початок антитерористичної операції на сході України. Того дня він заявив, що Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення залучити до проведення антитерористичної операції на сході України військовослужбовців Збройних Сил України. Відповідний указ в. о. Президента підписав 14 квітня 2014 року.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО загинув один військовослужбовець, ще шестеро отримали поранення. За добу зафіксовано 8 випадків застосування 122-мм артилерії проти ЗСУ з боку бойовиків. Окрім того бойовики завдали 4 удари по позиціях сил АТО з танків. Найгарячішими точками були населені пункти навколо донецького аеропорту – Піски, Опитне, Авдіївка, район шахти «Путилівська». В районі Авдіївки відбулося бойове зіткнення.

В районі с. Широкине бойовики 8 разів атакували блокпост українських сил, використавши при цьому танк, міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. На Луганщині під обстріл потрапили сили АТО поблизу Новотошківського та Трьохізбенки.