ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вже третю п`ятницю прогулюють засідання Ради

|

Під час голосування за підтримку та направлення запитів до президента України (для підтримки необхідно 150 голосів, а для направлення 226) жодне рішення не змогло б знайти підтримку, бо немає достатньої кількості народних депутатів, передає УНІАН.

Так, за направлення звернення до президента України народного депутата Юрія-Богдана Шухевича щодо зняття грифу “Опублікуванню не підлягає” з інформації та позбавлення привілеїв для колишніх народних депутатів УРСР і СРСР, колишніх перших секретарів обкомів компартії України та членів їхніх сімей, зокрема пенсії, яка є на рівні посадового окладу міністра Кабінету міністрів України, проголосували лише 173 народних депутата при необхідних 226.

Також нардепи не змогли підтримати направлення запиту до президента групи народних депутатів щодо позбавлення Вадима Новицького громадянства України “у зв`язку з неприпиненням громадянства РФ”.

Головуючий на засіданні перший заступник голови ВР Андрій Парубій заявив, що «вже третю п`ятницю надзвичайно важливі запити не можемо провести», оскільки у сесійній залі немає необхідної кількості депутатів.

 «Втекти, вибачте, додому є важливіше, ніж ті питання, які мають величезне значення для України», – підкреслив Парубій.

Під час «сигнального голосування» з`ясувалося, що в сесійній залі присутні лише 199 народних депутатів, а для результативних рішень необхідно мінімум 226 голосів.

Після цього Парубій продовжив зачитувати запити до різних органів влади, оскільки їхнє направлення не потребує голосування.