ОСТАННІ НОВИНИ

Від Мінфіну вимагають грошей на добудову злітно-посадкової смуги аеропорту «Львів»

|

Комітет з питань транспорту звернувся до Міністерства фінансів України з проханням виділити кошти аеропорту «Львів» для можливості приймати трансатлантичні рейси. Про це у четвер, 9 квітня, під час брифінгу в Верховній Раді України заявив народний депутат від Львівщини, голова комітету ВР з питань транспорту Ярослав Дубневич, передає кореспондент Львівського порталу.

Нардеп нагадав, що після зняття обмеження на відкриття рейсів до Львова в рамках проекту «Відкрите небо», міжнародні авіаперевізники, в тому числі й лоукостери, матимуть можливість підписувати двосторонні угоди на користування послугами ДП «Аеропорт Львів ім. Данила Галицького».

«За інформацією, яка була надана комітету, Державіаслужба вже розіслала листи в країни, які мають з Україною двосторонні угоди, і повідомила, що зняті всі перестороги і «відкрите» небо над аеропортом Львів», – сказав Я.Дубневич.

Депутат додав, що такою є формальна процедура, якої необхідно дотримуватись для того, щоб залучати нові авіакомпанії та збільшити кількість рейсів, котрі здійснюватимуть в Міжнародний аеропорт «Львів».

«Ми чітко усвідомлюємо, що для повноцінної роботи аеропорту «Львів» як міжнародного авіахабу, нам необхідно завершення робіт з продовження злітної смуги. На жаль, держава не впоралася із цим завданням під час проведення Євро 2012 у повному обсязі, проте ми наполягатимемо, щоб у бюджеті були закладені гроші на завершення злітно-посадкової смуги, котра б могла приймати трансатлантичні аеробуси», – підкреслив Ярослав Дубневич.

Він повідомив, що у цьому питанні є порозуміння з профільним міністерством, висловив сподівання, що уряд не буде байдужим щодо вирішення цієї проблеми.

Фото: vgorode.ua