ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат наполягає, аби терміново розпочало працювати Антикорупційне бюро

|

Роботу Антикорупційного бюро потрібно терміново розпочинати. Про це заявив народний депутат України з фракції «Блоку Петра Порошенка», лідер громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов в ефірі програми Шустер live  на 112 каналі, повідомляє Львівському порталу прес-служба нардепа.

«Резонансні заяви щодо звинувачення чергового високопосадовця перетворюється в нашій країні на імітацію боротьби з корупцією. Робота антикорупційного бюро, яка мала бути створена ще в січні, саме по корупційних справах не розпочалася. В нас далі продовжують відбуватися «договорняки». До прикладу 24 грудня 2014 року на посаду Першого заступника охорони здоров’я було призначено Олександру Павленко, яка всупереч законодавству «Про засади запобігання і протидії корупції» займається сумісництвом. Ми отримали відповідь від екс-заступника Генпрокурора п.Баганця, що ця чиновниця займається адвокатською діяльністю. Пройшов третій місяць і пані Павленко далі спокійно працює на посаді держслужбовця, проводить адвокатську діяльність, заробляє гроші. Реакції в Кабінеті міністрів немає, таке враження, що там ні нащо не реагують. Але найцікавіша відповідь надійшла вже тепер від теперішнього заступника Генпрокурора, який відкликав свій попередній лист. Це все називається – замітання слідів» – сказав депутат.

Дмитро Добродомов зауважив, що у зв’язку з новими корупційними скандалами, виникає багато питань до правоохоронних органів, які повністю зневілювали свою роботу.

«Національне антикорупційне бюро має терміново розпочинати свою роботу. В президента є десять днів, щоб цей орган запрацював. Хто винен, чи не винен буде вирішувати суд, але те що в Україні жоден чиновник не посаджений означає, що в нас не працює правоохоронна система. Саме тому депутати Антикорупційного комітету наполягають на створенні слідчої комісії або робочої групи. Багато депутатів прийшли у Верховну раду, щоб зламати систему.  Перший  хто цю систему зламав був народ України і наша задача не дати цій системі відновитися», – наголосив Добродомов.

Фото: ФБ