ОСТАННІ НОВИНИ

До будь якого представника влади в Україні можна буде написати петицію

|

Верховна Рада має намір доповнити порядок і форму звернення громадян до влади електронними петиціями. За прийняття за основу законопроекту №2299 проголосувало 234 депутатів за мінімально необхідних 226, про це пише УП.

Відповідно до документа, громадяни можуть звертатися до президента, Ради, Кабінету міністрів, органів місцевого самоврядування з електронними петиціями через офіційні веб-сайти відповідних органів і громадських об`єднань.

У такій петиції має бути викладена суть звернення, зазначене прізвище, ім`я та по батькові автора (ініціатора).

При цьому це електронне звернення не має містити заклики до скинення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалення ворожнечі, вчинення терористичних актів, зазіхання на права й свободи людини, інформацію, що принижує честь і гідність, права й законні інтереси осіб, матеріали й висловлення, яких являють загрозу національним інтересам і безпеці України, матеріали й висловлення порнографічного характеру, матеріали й висловлення, які містять передвиборчу агітацію і рекламу.

Електронна петиція, адресована президентові, Раді, Кабміну, розглядається, і на неї дається відповідь за умови збору на її підтримку не менше від 25 тис. підписів громадян протягом не більше 20 календарних днів від дня її опублікування.

Вимоги до кількості підписів громадян на підтримку електронної петиції в орган місцевого самоврядування й строку збору підписів визначаються рішенням відповідної місцевої ради.

Розгляд електронних петицій здійснюється протягом 10 робочих днів від дня опублікування інформації про початок її розгляду, а відповідь оприлюдниться на офіційному веб-сайті органу, якому її було адресовано, а також її надішлють авторові й громадянам, які її підтримали.

Фото: joinfo.ua