ОСТАННІ НОВИНИ

На Великодньому ярмарку відомі українці зачитують поезії

|

У рамках щорічного Великоднього ярмарку у Львові вже розпочався проект «Весна у віршах». Про це Львівському порталу розповіли у прес-службі Львівської міської ради.

Соціальний проект української співачки Наталки Карпи «Весна у віршах» покликаний популяризувати сучасну українську поезію. Відтак, вірші молодих поетів зачитуватимуть відомі та шановані українські діячі культури та інших галузей.

«Почути поезію наших сучасників можна на Великодньому Ярмарку у Львові. Це проект #ВеснауВіршах – соціальна ініціатива співачки Наталки Карпи, покликана популяризувати творчість сучасних українських поетів. Артистка залучає з одного боку поетів, а з іншого – співаків, музикантів, видавців, дизайнерів, радіо- і телеведучих, інших відомих особистостей з царини культури та громадських діячів, які виконують вірші.

На участь у проекті вже погодились дизайнери Оленка Даць та Оксана Караванська, виконавці Марічка Бурмака, Славко Нудик (Пікардійська Терція), Павло Табаков, Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, Світлана Тарабарова, групи «Шоколадка» та «Glamberry», Владіслав Левицький, МІЯ, Захар Клименко,  радіоведучі Влодко Лучишин, Діанка Гайворонюк та Андрій Чемес, телеведучі Параска Дворянин та Соломія Вітвіцька, видавці  Віталій Новосад та Емілія Худа-Завадовська, ресторатор Діма Борісов та інші. Список друзів проекту постійно доповнюється.

Команда поетів також щодень стає більша – на Великодньому Ярмарку лунатимуть вірші Юрія Синенького, Володимира Бєглова, Мар`яни Савки, Леоніда Мартинчика, Олесі Садової, Інги Вишневської, Льоши Донцова, Любові Якимчук, Григорія Семенчука, Остапа Сливинського, Валентини Петрів, Володимира Андрєєва, Лесі Горготи, Марії Скочеліс, Мар`яни Максим`як, Маріанни Горбань (Marho) та інших», – розповіли організатори.

Наталка Карпа зазначила, що на ідею створення такого проекту її надихнули самі молоді поети. «У пошуках текстів українською мовою для пісень, я вирішила заглянути на форуми українських сучасних поетів. І загубилась там на кілька днів! Я не могла начитатись, стільки цікавих думок, бачень, незрозуміла, часами, філософія, але від того ще більша загадковість. Я захотіла, щоб інші теж могли відчути себе з тими ж крилами, адже Львів – місто натхнення, і тут можна літати. Так з`явилась ідея! З підбором поетів та віршів мені на початку допомогла Мар`яна Савка – поетеса, співзасновниця «Видавництва Старого Лева», а з читцями – телефонна книга. І знаєте, всі кому розповідала і запрошувала взяти участь, погоджувались, що проект на часі і потрібен, адже, якщо про українських письменників зараз багато говорять, то поети залишаються в тіні. Вдячна усім за участь та просто сприяння. Українська поезія варта того, щоб бути почутою і стати улюбленою», – говорить українська співачка Наталка Карпа.

Фото: соціальні мережі