ОСТАННІ НОВИНИ

Випускники на фінішній прямій. 24 квітня розпочнеться ЗНО

|

Вже 24 квітня усі випускники 11-х класів здаватимуть перший тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Цього року результати тесту також будуть враховуватися, як підсумкова державна атестація з цього предмету.

«Про таке рішення було повідомлено під час селекторної наради, в якій взяли участь заступник міністра освіти і науки Павло Полянський та директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук», – зазначили в управлінні освіти ЛМР.

За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти, для проходження ДПА у формі ЗНО з української мови і літератури, кожен випускник школи має заздалегідь зареєструватися на порталі УЦОЯО.

Також, аби не виникало жодних труднощів з реєстрацією 11-класників, керівники шкіл одночасно надсилатимуть списки своїх випускників та комплект реєстраційних документів кожного випускника до регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Директор УЦОЯО зазначив, що за виконання тесту з української мови та літератури випускники отримають дві оцінки. Першу – за проходження державної підсумкової атестації за шкалою від 1 до 12 балів, другу – за складання ЗНО за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати єдиного тесту з української мови і літератури будуть оголошені до 12 травня 2015 року.

Як відомо, тест з української мови і літератури у 2015 році матиме два варіанти складності: базового та поглибленого рівнів. Рівень складності тесту визначать вищі навчальні заклади.

Базовий тест включатиме в себе 58 завдань, на виконання яких відведуть 150 хвилин. До тесту поглибленого рівня буде включено 74 завдання, 58 з яких матимуть базовий рівень складності, 16 – поглиблений. На виконання роботи поглибленого рівня учасникам ЗНО буде відведено 210 хвилин.

Єдиний тест з української мови і літератури буде проведений у визначених пунктах тестування. У Львові цього року функціонують 28 таких пунктів.

 Ілюстрація PHL