ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція затримала на Донеччині 61-річну "навідницю" бойовиків

|

Правоохоронці затримали 61-річну мешканку села Мемрік, яка передавала бойовикам дані про розташування українських військових. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС у Донецькій області, інформує УП.

Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС у Донецькій області встановили ​​мешканку Красноармійського району, яка збирала інформацію про розташування підрозділів української армії та переміщення військової техніки.

“Всі дані зловмисниця передавала телефоном на “гарячу лінію ДНР”. 61-річна мешканка села Мемрік сподівалася, що її дії допоможуть бойовикам захопити Красноармійський район і надалі всю Донецьку область”, – повідомляє міліція.

“Тим самим підозрювана допомагала бойовикам й наражала на небезпеку життя мирного населення, які проживають поблизу району бойових зіткнень”, – наголошують у МВС.

За даними міліції, із жовтня по листопад 2014 року жінка шпигувала на користь терористів, вільно пересуваючись територією району, а саме місцями, прилеглими до лінії оборони Збройних сил України. В основному, її маршрут пролягав у районі населених пунктів Мемрік і Галицинівка.

“У ході обшуку у фігурантки вилучено мобільний телефон з сім-картою, з якого вона неодноразово дзвонила на “гарячу лінію ДНР”, – інформує МВС.

“Жінка дала правдиві свідчення з приводу своєї протиправної діяльності. Їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.256 “Сприяння учасникам злочинних організацій” Кримінального кодексу України”, – додають у відомстві.

Підозрюваній загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

Фото: tradecompany.su