ОСТАННІ НОВИНИ

Футболісти «Шахтаря» провідали переселенців у Винниках

|

Сьогодні гравці футбольного клубу «Шахтар» Тарас Степаненко, В`ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Богдан Сарнавський і тренер воротарів Дмитро Шутков навідались до житлового комплексу у Винниках, де тимчасово розмістилися переселенці із зони бойових дій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі клубу.

Зараз у притулку «Добрий самарянин», проживає близько 60 переселенців з Донбасу, половина з яких діти розповів заступник директора «Доброго самарянина» Володимир Бурда.

«Усі дуже чекали приїзду команди: як дорослі, так і діти. А для них дуже важливо зустрітися зі своїми кумирами, яких вони бачили тільки по телевізору. Такі акції дуже важливі, вони допомагають морально підтримати дітей. Малі розуміють, що не одні, що їх не кинули і не забули. Знаєте, спочатку ми хотіли зробити тут дитячий будинок, викупили цю будівлю – у минулому військову частину. Але людям знадобилася допомога – і ось так, за допомогою «сарафанного радіо», у нас було організовано притулок. Сьогодні нам допомагають волонтери, знайомі та друзі. Як кажуть, «з миру по нитці – голому сорочка». Тому ще раз величезне спасибі ФК «Шахтар» за те, що відвідали нас», – розповів Володимир Бурда.

Невелика екскурсія, наївні дитячі запитання і серйозні дорослі відповіді – це перша частина візиту. А під завісу – обов`язковий майстер-клас від футболістів «Шахтаря»: міні-урок футболу, що завершився роздачею подарунків.

«Ми подарували дітлахам шарфи, календарі, м`ячі – в них стільки емоцій! Дитині ж багато не потрібно: увага – ось що головне. І сьогодні видно, як діти це все позитивно оцінили. А скільки нам це подарувало радості», – розповів гравець «гірників» Тарас Степаненко.

Фото: прес-служби ФК “Шахтар”