ОСТАННІ НОВИНИ

За період війни на Донбасі зникли понад 300 українських військових

|

Кількість українських військовослужбовців, зниклих безвісти в зоні проведення антитерористичної операції, перевищує 300 людей. Про це пише ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на спікера штабу АТО Андрія Лисенка.

«Саме військовослужбовців – понад 300 людей. Точної цифри в нас немає. Це саме зниклі безвісти, не полонені, тому що полонені зниклими безвісти не вважаються», – сказав Лисенко. 
Раніше військовий експерт Сергій Грабський заявляв, що непідконтрольні бойовикам «ЛНР» і «ДНР» бандити на Донбасі передають українських полонених у тому числі на Кавказ.

«Там ще й інші гравці, які тримають людей як обмінний фонд, це називається «зоопарк». Тут задіяні й козаки, і чеченці, і неконтрольовані елементи, і кримінальні елементи. Ми не знаємо, скільки наших людей продані на Кавказ у рабство. Ми можемо говорити про сотню людей, які перебувають зараз на Кавказі. Вони вважаються зниклими безвісти», – сказав він. 
Як відомо, на початку місяця в СБУ повідомляли, що з полону бойовиків звільнено близько 2,5 тис. українських військових.