ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові священики вмили ноги пораненим українським військовим (фото)

|

Сьогодні у Львівському гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбувся Чин вмивання ніг бійцям пораненим в АТО. Про це  на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав настоятель храму Петра і Павла, отець Степан Сус, інформує кореспондент Львівського порталу.

За словами о. Степана Суса, здійснив Чин умивання ніг учасникам АТО головний військовий капелан УГКЦ, Преосвященніший владика Михаїл (Колтун).

«Серед них були військовослужбовці ЗСУ, поранені бійці, які проходять курс лікування у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, Прикордонної служби, Національної гвардії, Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного та волонтери», – написав капелан. 

 

 

Нагадаємо, що Чин вмивання ніг здійснюється у Церкві в пам’ять новозавітної події, в якій Ісус Христос умивав ноги своїм апостолам. 

Як писав Львівський портал, більшість храмів сьогодні справляють ранкову і вечірню служби, на яких згадується Таємна Вечеря Христа і апостолів, коли й було самим Ісусом встановлено обряд Євхаристії – Таїнства Святого Причастя.

Після Таємної Вечері Ісус, виказуючи свою смиренність, омив ноги своїм учням, що також знайшло відображення в богослужбовій практиці – після Літургії архієрей омиває ноги дванадцятьом священнослужителям. Із цією євангельською подією пов’язують і назву Чистого четверга