ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати погодились збільшувати кількість працівників СБУ під час воєнного стану

|

Сьогодні, 9 квітня, парламентарі ухвалили Закон України «Про внесення зміни до Закону України «Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України», відповідно до якого розмежовується чисельність особового складу СБУ у мирний час, особливий період та під час воєнного стану. «За» проголосували 268 народних обранців, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

За словами представника Президента України у Верховній Раді України Степана Кубіва, метою проекту Закону є передбачення ресурсу сил (штатної чисельності), необхідного для виконання Службою безпеки України покладених на неї завдань в особливий період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану або до моменту прийняття рішення про демобілізацію, а також врегулювання питання визначення чисельності Служби безпеки України на період дії воєнного стану.

«Законопроектом передбачено затвердити загальну чисельність Служби безпеки України у кількості 27000 осіб, в особливий період (крім періоду дії воєнного стану) – у кількості 31000 осіб, а на період дії воєнного стану – у кількості згідно з Мобілізаційним планом України на особливий період», – йдеться у пояснювальній записці. 

Варто додати, що реалізація цього Закону не потребуватиме додаткових витрат із Державного бюджету України.