Садовий паралізував роботу Львівської міської ради – депутат

|

Завтра, 9 квітня, сесія Львівської міської ради знову не відбудеться. Після Великодня мине майже місяць, як міський голова Львова Андрій Садовий не скликає її усупереч регламенту. Про це заявив керівник Народної Самооборони Львівщини, голова депутатської групи «Народний контроль» у ЛМР Валерій Веремчук.

Депутат нагадав, що згідно з регламентом Львівської міської ради сесія має відбуватися кожні два тижні. Останнє пленарне засідання відбулося ще 19 березня.

«Склалася ситуація, коли через відсутність управлінців, заступників міського голови, секретаря ради та постійну зайнятість мера Львова справами, пов’язаними із парламентською діяльністю його партії, Львівська міськрада практично паралізована», – вважає В.Веремчук.

Депутат також прогнозує, що через те, що мер Львова не зважає на регламент, і сесія відбувається рідко, на наступне сесійне засідання знову винесуть 200 питань, в яких депутати не зможуть вчасно розібратися.

В.Веремчук припускає, що Андрій Садовий мало уваги приділяє господарським справам у Львові, оскільки багато подорожує регіонами України, готуючись до наступних місцевих виборів. Окрім того, Валерій Веремчук зауважив, що мають місце і факти порушення закону «Про доступ до публічної інформації».

 «Від минулої сесії міський голова ще й досі не підписав прийняті ухвали. Згідно із законом він за п’ять днів повинен підписати ухвали та розмістити їх на сайті. Якщо до ухвал є зауваження, то їх теж потрібно оприлюднити. А цього нема», – сказав Валерій Веремчук.

Фото: Львівський портал