ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд запроваджує часткову компенсацію вартості утеплення житла

|

Уряд України розповсюджує програму з енергоефективності й запроваджує часткову компенсацію вартості утеплення індивідуальних житлових будинків та для ОСББ. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

За словами прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, розмір компенсації для житлових будинків сягатиме 30% від затрат, натомість для ОСББ – 40%.

«Загальний обсяг задіяних у програмі коштів – 1,57 мільярда грн. Скористатися цією програмою зможуть близько 134 тисячі сімей», – повідомив А. Яценюк.

Водночас він наголосив на необхідності «споживати менше енергетики», а також нагадав, що до громадян вже надійшли перші листи з документами, необхідними для оформлення субсидії.

«Із декількох десятків документів, які треба було подавати, ми практично повністю забрали бюрократію і спростили цей процес. Людина отримує заяву, заповнює відповіді на 15 питань, відправляє її в соціальну службу, не стоїть в черзі. І соціальна служба самостійно призначає субсидії для громадян. Той, хто малозабезпечений, кому не вистачає коштів на сплату житлово-комунальних послуг, той отримує пряму субсидію від держави», – зазначив А. Яценюк.