ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовець незаконно відчужив землю у Львові за 2,5 млн грн. Тепер його судитимуть

|

Прокуратурою Львівської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції. Внаслідок службової недбалості цього чиновника за фізичною особою було незаконно зареєстровано право власності на земельну ділянку площею 0,15 га у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Так, вказаною посадовою особою здійснено реєстрацію на підставі документів, що не відповідали вимогам законодавства, зокрема, договору іпотеки між фізичними особами, які взагалі не мали жодних прав розпоряджатися вказаною ділянкою, що перебувала у комунальній власності та їм у користування не надавалася. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років зі штрафом та позбавленням права обіймати певні посади.

На незаконно набуту територію накладено арешт, до службовця в межах провадження подано позов про стягнення завданої шкоди. Крім цього, триває розслідування за фактом незаконного заволодіння земельною ділянкою шляхом вчинення шахрайства зазначеними фізичними особами.