ОСТАННІ НОВИНИ

Львів заманює авіакомпанії з Франції, ОАЕ, США та інші

|

Державіаслужба повідомила інші країни про експеримент із «відкритим» небом над аеропортом «Львів». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України.
Державіаслужба звернулася до авіаційних властей країн ЄС та СНД з пропозицією домовитися про зняття обмежень при виконанні польотів до Львова з території цих держав. Окрім того відповідні листи були направлені у Францію, Нідерланди, Азербайджан, Вірменію, Казахстан та Туркменістан – країни, з якими діють обмеження за кількістю перевізників і рейсів.
Державіаслужба також повідомляє, що на сьогодні усі основні європейські напрямки є повністю відкритими, а саме Італія, Іспанія, Німеччина, Кіпр, Греція та більшість інших країн Євросоюзу. Аналогічна ситуація і з міжнародними напрямками поза ЄС: ОАЕ, Грузія, США, Корея тощо.

Цей крок направлений на розвиток туризму, залучення туристичного потоку до Львова та курортів Західної України, а також надасть поштовх розвитку транзитних перевезень.
Як відомо, 2 квітня 2015 року в «Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького», в якості експерименту застосовано принцип «відкритого неба», в односторонньому порядку дозволено виконання польотів без будь яких обмежень по кількості призначених авіаперевізників і рейсів.

Це означає, що будь-яка іноземна авіакомпанія може без перешкод отримати від України дозвіл літати у Львів. Для цього їй потрібен лише документ від своєї авіаційної влади, яка підтвердить, що дозволяє перевізнику здійснювати польоти до Львова – стандартний дозвіл, який авіакомпанії завжди мають отримати у своїй країні, перш ніж почати літати будь-куди.

Винятком на даний момент є лише напрямок Львів – Стамбул, за яким два турецькі авіаперевізники вже здійснюють 7 регулярних рейсів на тиждень – максимум, який дозволений діючою двосторонньою угодою між країнами, і українська сторона бажала б, щоб саме український перевізник відновивши паритет, розпочав виконання рейсів (необхідні для цього частоти є в наявності).

Ілюстрація: www.rabstol.net